Pod koniec października kończy się abonament za domenę na której znajduje się nasze forum i strona. Chyba nie ma sensu sobie robić kosztów (strona nie przynosi adminowi żadnych zysków - tylko koszty), jeżeli i tak nie ma chętnych do pisania na forum. Strona i forum miały być dla mieszkańców, a tu cisza i nikt nie ma nic do powiedzenia. Trochę to przykre Trudno się mówi.
Przy okazji poniżej ankieta:
_________________ Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
blutengeld
Wysłany: 2012-08-28, 22:05 Re: Czy to już koniec ??
nie prościej przenieść się na darmowe fb i tak rozwijać połczyno?
Dokładnie, jest jakaś możliwość przeniesienia na darmowa domenę? Czy istnieje w ogóle techniczna możliwość przeniesienia całego forum na taką domenę? I jakie są koszty utrzymania obecnej domeny?
Kiedyś z inną stroną zaczynałem na darmowym serwerze. Dobijały mnie reklamy i więcej nie skorzystam z takiej darmowej usługi. Sama domena kosztuje coś około 100 zł nie pamiętam dokładnie. Serwer to osobna sprawa bo trzymam tam jeszcze inne strony.
leo20, już nie chodzi o pieniądze. Tylko o to czy to ma sens. Może macie jakieś pomysły czym ruszyć to nasze forum i stronę. Może ktoś ma dostęp do informacji co się dzieje w okolicy i chciałby redagować artykuły na stronie?
Czekam na propozycje.
Może będzie coś ciekawego, Encora napisała na shoubox'ie ciekawą informację o szkole podstawowej w Połczynie. Może rozgrzeje się jakaś ciekawa dyskusja, albo wojna jak w słynnym temacie o sklepie
Nie wiem czy pisałem już ale rok temu pisałem, że ostatni raz przedłużam domenę polczyno.pl ale nie dotrzymałem słowa i mamy kolejny rok, aby się coś ruszyło
Niestety większość for internetowych umiera powolną śmiercią. Pamiętam moje początki z internetem lata 2004/05 bodajże, wtedy to nawet fora o tematyce niszowej tętniły życiem.
Jocker_89, wszystko po prostu zależy od użytkowników. Jak się komuś chce to pisze, jak nie to nie. Prowadzę drugie forum, które skupia polaków z jednego miasta zagranicą. Kilka razy pojawiała się :konkurencja", ale szybko znikała, a moje forum działa już od 2007 roku i ma się bardzo dobrze:) I to dlatego, że ludzie chcą tam być i pisać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum