Wirtualne Połczyno


FAQ FAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy StatystykiStatystyki AlbumGaleria
RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
Internet w Połczynie
Autor Wiadomość
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-02-23, 19:05   

No i proszę jednak mają warunki techniczne na 10 MB/s.

Pomiar zrobiony teraz:

_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
vietcom 
Moderator
capo di tutti capi

Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 857
Skąd: Wietnam
Wysłany: 2015-02-24, 18:59   

czyli masz problem z ustawieniem anteny
_________________
Nim ocenisz społeczność, w której żyjesz, zauważ, że sam ją tworzysz.
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-02-24, 20:39   

vietcom, w sumie to wygląda na to, że ty masz sygnał z anteny na Shappolu, u mnie się nie dało stamtąd brać sygnału bo drzewo zasłaniało. Ja mam sygnał z pod biedronki.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-02-26, 20:46   

Po trzech miesiącach walki z Interkar, w końcu przysłali techników, przeprogramowali antenę na inny nadajnik i parametry wyglądają tak:



Hurrrrrraaaa :jupi:
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
zelistrzewo.eu 

Wiek: 30
Dołączył: 02 Gru 2014
Posty: 9
Skąd: Żelistrzewo
Wysłany: 2015-03-13, 13:22   

Czyli jednak nie taki interkar straszny (jeśli mamy dobry sygnał z nadajnika), widocznie coś się w tej firmie poprawiło od czasu, gdy ja korzystałem z ich usług. Ich nadajnik widzę z okna, pomiędzy nadajnikiem, a moim domem jest tylko pusta przestrzeń, niewielkie pole, czasem nawet telefon wykrywał ten nadajnik, a mimo to miałem powody do narzekań.

Cały czas zastanawiam się nad ich ofertą łącza światłowodowego (bo chyba tylko ten operator ma u nas światłowody), ma ktoś jakieś informacje na temat tego jak to ich łącze działa, jakie osiąga prędkości, pingi?
_________________
Żelistrzewo.eu - portal informacyjny Żelistrzewa
Żelistrzewo na Facebooku
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-03-13, 19:19   

zelistrzewo.eu, ich podejście nie jest takie jak powinno. Klient zgłasza przez 3 miesiące, że jest coś nie tak bo wolno chodzi internet, a oni dopiero jak się powie, że w takim razie się rezygnuje to przyjeżdża technik i naprawia.

Wywalczyłem w związku z tym incydentem miesiąc internetu gratis :) Ale czy wynagrodzi mi to moje straty czasu gdy strony otwierały się bardzo wolno lub wcale i czasu spędzonego na pisanie maili i dzwonienie do nich - raczej nie.

Co do światłowodu też jestem ciekawy. Niby mają już gdzieś podłączenia, ale nikt ze znajomych nie ma od nich usługi i przez to nie ma opinii.

Pomiar zrobiony chwilę temu:
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
vietcom 
Moderator
capo di tutti capi

Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 857
Skąd: Wietnam
Wysłany: 2015-03-16, 18:38   

Paru znajomych ma od nich internet ze szkiełka i nie narzekają. Osobiście pacuję na światłowodzie i naprawdę widać różnicę. Internet jest szybki i stabilny.
_________________
Nim ocenisz społeczność, w której żyjesz, zauważ, że sam ją tworzysz.
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-03-16, 22:48   

vietcom, to ty już masz światłowód u siebie?

Pokaż wynik z speedtesta.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
vietcom 
Moderator
capo di tutti capi

Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 857
Skąd: Wietnam
Wysłany: 2015-03-18, 08:16   

W pracy w Zdradzie mam światłowód. Co do Połczyna, to cały czas ich męczę, żeby weszli jak najprędzej. Nękam zarówno BOK przez telefon jak i mailowo, oraz techników za każdym razem, gdy ich spotykam :)
_________________
Nim ocenisz społeczność, w której żyjesz, zauważ, że sam ją tworzysz.
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-03-18, 14:52   

Wiesz, teraz mówisz, że jest ok. Ale ciekawe jak będzie jak podłączą większą ilość użytkowników.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
vietcom 
Moderator
capo di tutti capi

Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 857
Skąd: Wietnam
Wysłany: 2015-03-18, 19:45   

Nie powinno być różnicy, ponieważ światłowody są już podłączone w 23 miejscowościach.
_________________
Nim ocenisz społeczność, w której żyjesz, zauważ, że sam ją tworzysz.
 
     
zelistrzewo.eu 

Wiek: 30
Dołączył: 02 Gru 2014
Posty: 9
Skąd: Żelistrzewo
Wysłany: 2015-03-19, 10:21   

Jakiś czas temu przedstawiciel z Interkaru był u mnie i pytał się gdzie może założyć gniazdko, zaznaczał sobie na mapce którędy może poprowadzić przewód przez naszą posesję. Mimo że od dawna nie mam od nich internetu, twierdził że przyłącze będzie czekać, bo może kiedyś ja będę chciał się podłączyć. I tak minęło już trochę czasu, a techników i przyłącza nie widać, zarówno u mnie jak i na całej ulicy, a szkoda, bo umowa się powoli kończy, a chyba bym się skusił na światłowód ;)
_________________
Żelistrzewo.eu - portal informacyjny Żelistrzewa
Żelistrzewo na Facebooku
 
     
vietcom 
Moderator
capo di tutti capi

Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 857
Skąd: Wietnam
Wysłany: 2015-03-19, 15:20   

W takiej sytuacji najszybszą i najpewniejszą odpowiedź otrzymasz z ftth@interkar.pl
_________________
Nim ocenisz społeczność, w której żyjesz, zauważ, że sam ją tworzysz.
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-03-19, 20:14   

U mnie też gniazdo i rurka wyprowadzona jest na zewnątrz. Mieli w grudniu światłowód kłaść, ale póki co cisza.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
vietcom 
Moderator
capo di tutti capi

Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 857
Skąd: Wietnam
Wysłany: 2015-03-21, 14:25   

Na stronie Interkaru jest informacja, że Połczyno ma być podłączone I/II kwartał 2015
_________________
Nim ocenisz społeczność, w której żyjesz, zauważ, że sam ją tworzysz.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template justBLUE created by geman

PRchecker.info
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12