Wirtualne Połczyno


FAQ FAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy StatystykiStatystyki AlbumGaleria
RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
Internet w Połczynie
Autor Wiadomość
leo20 

Wiek: 35
Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 586
Skąd: Celbówko
Wysłany: 2014-12-08, 17:02   

Przecież jest jeszcze Virtuall, test zrobiony teraz:



Są dni że download i upload mam ponad 20mb/s mimo iż na "umowie" mam 10mb/s .
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2014-12-09, 22:58   

Joker, zgłaszałeś do nich problem?

Wskazania u mnie w tym momencie wyglądają następująco:


Myślę, że to już przesada. Powinno być 10.

Kolejny pomiar. Żadnej stabilności.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
Jocker_89 


Wiek: 35
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 852
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2014-12-13, 01:11   

adi napisał/a:
Jocker_89, i ja myślę tak samo. Podłożyli papier, powiedzieli, że nic się nie zmieni, a tu taka historia. Człowiek nigdy się nie nauczy, że to co na gębę to jest nie ważne, na wszystko trzeba mieć papier.

A najgorsze, że teraz to oni są chyba tylko do wyboru w naszej lokalizacji. Dostali dotacje, przejęli rynek i stali się monopolistami.


Narazie nie dzwoniłem. Jakoś nie mogę się zebrać. Poza tym jakbym miał dzwonić trzeba sobie jakieś argumenty przygotować :) )

Smutne jest to, że sam pan Zawadziński dawał tą umowę do podpisu. Może sam nie był świadomy jak działa interkar albo wiedział aczkolwiek miał w tym duży interes aby utrzymać jak najwięcej swoich klientów.

Chętnie dowiedziałbym na jakiej zasadzie Interkar przejął Interno.... :)


leo20 napisał/a:
Przecież jest jeszcze Virtuall, test zrobiony teraz:

Obrazek

Są dni że download i upload mam ponad 20mb/s mimo iż na "umowie" mam 10mb/s .


W sumie nigdy nie brałem virtualla jakoś na poważnie. Widać jednak że trzyma poziom. Podejrzewam dlatego, że jest to mniejszy operator i jednak musi bardziej zadbać o klienta. Mam też niestety złe przeczucia i wydaję mi się, że za jakiś czas Interkar przejmie a jak nie to wykończy Virtuall
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2014-12-13, 11:13   

Jocker_89 napisał/a:
że za jakiś czas Interkar przejmie a jak nie to wykończy Virtuall


No mają przewagę bo mają światłowody. Tylko ciekawy jestem jaka będzie gwarancja prędkości i jakości łącza na tym światłowodzie. Gniazdo w domu już u mnie zamontowali, czeka do wkopania mikrorurka, niby do końca roku mieli już nasz podłączyć, ale jakoś się chyba nie zapowiada.

A działanie zgłaszałem przez email i po kilku mailach kontakt się urwał z ich strony. Zadzwoniłem na ich infolinię, nikt nie odbierał, podałem numer i oddzwonili. Okazuje się, że mają gdzieś, nie pamiętam gdzie, awarie nadajnika i jakieś obejścia robią. Ale czemu naszym kosztem.

W tej chwili powiedzmy, że jest ok.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-01-18, 21:39   

I jak tam u was teraz jest z łączem od Interkar?

U mnie połowa prędkości względem umowy.

_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
Jocker_89 


Wiek: 35
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 852
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-01-23, 16:40   



U mnie też szału nie ma...... o 5 mb mniej niż na umowie. No cóż magiczny zapis na umowie DO 20 mb o wszystko jasne ;]
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-01-25, 10:35   

Jak będziemy przechodzić na światłowód trzeba będzie dopilnować, żeby nie było DO.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
Jocker_89 


Wiek: 35
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 852
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-01-25, 13:18   

Dokładnie, narazie trzeba się pomęczyć ;]
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-02-22, 14:24   

No to u mnie nadal ta sama historia.



Machnąłem po raz kolejny przez formularz na ich stronie maila z problemem, ciekawe czy tym razem ktoś raczy odpowiedzieć.

Rezygnuję z nich, nie będę się z nimi cały czas użerał.

Kolejny pomiar zrobiony chwilę temu

_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-02-22, 14:31   

leo20, coś strona virtualla nie działa czyżby już też zniknęli z rynku? Interkar ich wykupił?
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
leo20 

Wiek: 35
Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 586
Skąd: Celbówko
Wysłany: 2015-02-22, 18:24   

Oni mają jakiś słaby serwer bo co najmniej 1-2 razy w miesiącu im ta strona pada, jakbyś chciał kontakt do nich to służę pomocą.
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-02-22, 21:41   

No chyba innego wyboru nie mam. Umowa z Interkar kończy mi się chyba we wrześniu. Jak masz tam opcje polecenia nowego klienta i za to możesz mieć coś gratis to powiem, że to ty mi ich poleciłeś. No chyba, że do września coś się zmieni z Virtuallem, na gorsze.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2015-02-22, 21:41   

Kolejny rewelacyjny pomiar:


Nawet allegro się nie da przeglądać, bo obrazki się nie chcą wyświetlić. Rewelacja po prostu.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
leo20 

Wiek: 35
Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 586
Skąd: Celbówko
Wysłany: 2015-02-23, 17:39   

Strona virtualla teraz działa normalnie ale polecenie nowego klienta nie działa dla starych wyjadaczy tzn. za długo jestem ich klientem bym otrzymał bonus w postaci darmowego miesiąca korzystania z internetu. Praktyki Interkaru w postaci zaniżania prędkości są dość znane bo mój kumpel z roboty też od nich ma internet i narzeka że net zamula.
 
     
vietcom 
Moderator
capo di tutti capi

Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 857
Skąd: Wietnam
Wysłany: 2015-02-23, 18:06   

Jeżeli o mnie chodzi, to nie zauważyłem żadnego pogorszenia.
Powinienem mieć 10Mb i oto testy:

- na serwerze Interkar:


A teraz ciekawostka na serwerze Chopin:
_________________
Nim ocenisz społeczność, w której żyjesz, zauważ, że sam ją tworzysz.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template justBLUE created by geman

PRchecker.info
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13