Wirtualne Połczyno


FAQ FAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy StatystykiStatystyki AlbumGaleria
RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
Internet w Połczynie
Autor Wiadomość
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2011-06-07, 16:25   Internet w Połczynie

Więc zakładam nowy temat na temat internetu w Połczynie.

Proszę tu o opinie na temat firm z których macie neta, ceny, prędkości itd itd.

Z tego co pisaliście to jest kilka firm do wyboru:

www.interno.net.pl ;

multi-ip.pl;

www.virtuall.pl;

Zawadziński - nie mogę znaleźć strony;

www.interkar.pl

Szukam najlepszej opcji.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
leo20 

Wiek: 35
Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 586
Skąd: Celbówko
Wysłany: 2011-06-07, 16:33   

adi napisał/a:
Zawadziński - nie mogę znaleźć strony;
www.interno.net.pl to jest jego strona, jeśli chodzi o tego dostawcę to mój kuzyn ma od niego i sobie chwali, w nocy podobno prędkość 2 razy wyższa.
 
     
Don Hanzo 

Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 140
Skąd: połczyno
Wysłany: 2011-06-08, 16:59   

świetny temat :) ja mam z interkarze, ale wkurzają mnie, oszukują ludzi, maja burdel u siebie i są niekompetętni . przy najbliższych planach planuje przejść do www.interno.net.pl , Podobno są spoko . A w Interkarze płace 130zł za 4MB i zamula mi net często ;]
 
     
leo20 

Wiek: 35
Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 586
Skąd: Celbówko
Wysłany: 2011-06-08, 21:29   

Don Hanzo, 130zżł za 4 mb/s? Jak oni teraz maja ofertę 8 mb/s za 59zł
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2011-06-09, 16:39   

Pewnie stara umowa. No ja bym chciał max płacić 60 zł i mieć dobre łącze.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
Jocker_89 


Wiek: 35
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 852
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2011-06-12, 16:11   

Jestem w interno i również bardzo sobie chwalę tego dostawce. Zdarzają się spowolnienia czy też braki neta ale bardzo rzadko.

Aktualnie mam umowę na 2 lata(został jeszcze rok) płacę 59zł za 4Mb w dzień(12:00-24:00) i 8Mb w nocy(24:00-12:00

Żeby nie było wcześniej miałem z nimi umowę na czas nieokreślony i jestem u nich łącznie jakieś 6 lat :)
 
     
Don Hanzo 

Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 140
Skąd: połczyno
Wysłany: 2011-06-17, 16:03   

no mam stara umowę . więc nie warto brać umowy na dłużej niż rok , bo ceny spadają cholernie
 
     
vietcom 
Moderator
capo di tutti capi

Dołączył: 03 Kwi 2009
Posty: 857
Skąd: Wietnam
Wysłany: 2011-07-07, 00:28   

Jocker_89 napisał/a:
Zdarzają się spowolnienia czy też braki neta ale bardzo rzadko.


Najczesciej jest to spowodowane albo brakiem pradu u Kamila, czy w Schapp-Polu, albo problemami z dostawca zewnetrznym.
_________________
Nim ocenisz społeczność, w której żyjesz, zauważ, że sam ją tworzysz.
 
     
Jocker_89 


Wiek: 35
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 852
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2011-07-07, 08:08   

vietcom napisał/a:
Najczesciej jest to spowodowane albo brakiem pradu u Kamila, czy w Schapp-Polu, albo problemami z dostawca zewnetrznym.


Dokładnie ;]
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2011-07-09, 21:25   

A ja się właśnie dowiedziałem, że sąsiad ma u siebie neostradę. Także myślę, że będę kombinował , żeby to podłączyć u siebie. Nie ma to jak stałe łącze z kabla a nie z powietrza :)
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2011-09-02, 12:05   

No i pewnie stanie na radiowym jednak. Neostrada wychodzi dużo drożej.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
leo20 

Wiek: 35
Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 586
Skąd: Celbówko
Wysłany: 2011-09-02, 14:24   

Jak już brać internet przez linie telefoniczną to tylko Netia, TP ze swoja neostrada mogą się schować, na umowie masz przypuśćmy 6 mb/s a w rzeczywistości 512kb/s
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2011-09-06, 10:00   

I tak z tp nie ma szans, więc się decyduje na radiówkę z interno.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
leo20 

Wiek: 35
Dołączył: 26 Wrz 2009
Posty: 586
Skąd: Celbówko
Wysłany: 2011-09-06, 10:13   

A jaką prędkość wybierasz? Ja niestety jestem zmuszony pozostać w Virtuallu, z Interno sygnał by do mnie nie dochodził ze względu na drzewa które rosną w Pucku na Wejherowskiej i u mnie na wiosce, z Multi-IP też brać nie będę, bo bratowa chciała od nich sobie wziąć internet ale jak serwisant przyjechał i powiedział że sama antena kosztuje ok. 300zł bo nie wypożyczają na czas trwania umowy tylko trzeba kupić ją na własność to zrezygnowała, a wtedy jeszcze trzeba kupić router, kabel, wtyczki itp. to by wyszło coś ok 45zł pewnie, dlatego ja zostaje na razie w Virtuallu, umowa mi się skończyła 20 sierpnia i jeszcze do nich nie dzwoniłem że chcę ja przedłużyć.
 
     
adi 
adi-ministrator


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 3201
Skąd: Połczyno
Wysłany: 2011-09-06, 14:31   

10 albo 6 wezmę myślę.
_________________
Tu cichosza tam cicho i w ogóle nic ni ma
wiosna to czy lato jesień albo zima
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template justBLUE created by geman

PRchecker.info
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12