Mieszkać to mieszkają. Ale nie mam pojęcia czy są właścicielami ziemi. Może dział Historia podzielić np. na okresy czasowe od daty do daty (co dziesieć lub piętnaście lat) i wrzucać w dane okresy wiadomości. Tylko trzeba by było jakoś to sprecyzować.
Ostatnio zmieniony przez adi 2016-12-27, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
konto usunięte [Usunięty]
Wysłany: 2009-07-19, 00:10
Ja myślę, że osobny temat na konkretne wydarzenie wystarczy, później to się w jedną całość połączy i do Serwisu wstawi.
Ale kombinuj. Zapytaj dziadków czy nie wiedzą czegoś ciekawego.
konto usunięte [Usunięty]
Wysłany: 2009-07-20, 00:40
Właśnie wysłałem na NK zapytanie do 33 osób które mają na nazwisko Gloza czy nie wiedzą czegoś na ten temat. Teraz czekam na odwet
Niestety tak jak molly napisała nie ma nikogo z Połczyna o tym nazwisku. Ale wszystkie osoby pochodzą z okolic Połczyna, także może to któreś z tych osób lub ktoś z rodziny posiadał lub posiada tę ziemię.
To by się pokrywało z tym, co można przeczytać w artykule. Fragment kabiny samolotu przekazał do muzeum Stefan Gloza z Wejherowa a nie Połczyna. Być może przeprowadzili się do tego miasta?
Jednak jeszcze bardziej interesuje mnie to zapamiętali starsi mieszkańcy Połczyna z tego wydarzenia.
Jeżeli się nie mylę to niby dwóch lotników którzy przeżyli zostali zabrani do jednego z domów w Połczynie i przesłuchiwani a może nawet torturowani, ile w tym prawdy to nie wiem.
Ten samolot pod Połczynem nie jest jedynym, który spadł w okolicy. Ja znam przynajmniej jeszcze3-4 podobne zdarzenia, ale były to maszyny niemieckie i prawdopodobnie jedna radziecka.
Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to proszę śmiało pisać .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum