Wysłany: 2009-06-17, 23:21 Informacje na temat wsi Brudzewo
Więc tu można wklejać informacje na temat wsi Brudzewo, podając ich źródło.
Następnie stworzymy z tego jedną całość.
Zaczynam:
Brudzewo (kaszb. Brudzéwò) – wieś kaszubska w Polsce położona w województwie pomorskim, w powiecie puckim, w gminie Puck na wschodnim obrzeżu Puszczy Darżlubskiej.
W Brudzewie znajduje się Eko-Celkon, 1 sklep, firma transportowa i kuźnia u Józefa.
W latach 1975-1998 miejscowość administracyjnie należała do województwa gdańskiego.
żródło: wikipedia
Ostatnio zmieniony przez konto usunięte 2009-06-18, 00:09, w całości zmieniany 1 raz
konto usunięte [Usunięty]
Wysłany: 2009-06-17, 23:38
na dzień 15.07.2008 roku Brudzewo posiada 210 zameldowanych osób.
z tego co pamietam to w Brudzewie nyła kiedys OSP ale konna ponoc wóz strażacki z Brudzewa został przeniesiony do Sławutowa a budynek został zburzony.Miałem kiedys fotografie jakies ale musiałbym poszukać
wiem że kiedys w Brudzewie był jakis dworek włascicielem tego budynku było państwo KLEBA pozniej ten budynek należał do SHR Celbowo a niedawno byli pracwonicy SHR Celbowo wykupili od majatki swoją cześć budynku na własnosć ten budynek jest do dzisiajna przeciwko sklepu.
Włascicielami są państwo Mienik,Nowak i Kryger chociąz z tą ostatnia rodziną mogę miec nie do konca pewnosc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum